Päronpaj med müslismul


Äta paj till frukost? Lite ovanligt men denna på crunchy-müsli, kardemumma, ingefära och honung blir en smakupplevelse utöver det vanliga.

2 stora päron, urkärnade och tunt skivade
½ tsk kanel
½ tsk kardemumma
½ tsk ingefära
1-2 msk flytande honung
2-2 ½ dl crunchmüsli/granola
50 g smör, hyvlat

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Smörj en pajform med smör.
3. Lägg ut päronskivorna på botten och strö över kryddorna.
4. Ringla över honung, strö över müslin och hyvla till sist över smöret.
5. Grädda pajen i 20 minuter.

Servera tillsammans med vaniljvisp eller en god vaniljglass.

Recept och foto kommer från en riktig foodie. Besök matbloggen Remsans Bistro

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar