Dessertpajer i urval från Sveriges bästa matbloggare. - Bläddra mellan recepten och låt dig bli inspirerad!
Vaniljkräm
Vaniljkräm på riktig vaniljstång är en riktig höjdare. Det är lite pill förståss med att dela och skrapa vanliljstången.
2 äggulor
3 dl mjölk
3 msk socker
1 msk potatismjöl
1 vaniljstång
1. Dela vaniljstången och skrapa i kärnorna i en kastrull.
2. Blanda i de övriga ingredienserna och vispa ihop för hand.
3. Låt blandningen sjuda, samtidigt som du vispar, tills krämen tjocknar.
4. Låt den för allt i världen inte koka eller brännas i botten, utan håll koll på den hela tiden.
5. Låt den sedan svalna och använd i kakor, bullar eller tårtor.
Recept och bild kommer från bloggen Söta saker
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar