Krusbärspaj med mandelmassa


En riktig dessertpaj med kokos, mandelmassa och krusbär.

Pajdeg:
125 g smör, kallt och skuret i tärningar
3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
1 ägg

Fyllning:
6 dl krusbär, snoppade och rensade
100 g riven mandelmassa
50 g rumsvarmt smör
0,5 dl strösocker
1 ägg
0,5 dl vetemjöl
1 dl riven kokos + 1 msk att strö över

1. Blanda ihop smör, mjöl och socker.
2. Tillsätt ägget och arbeta ihop till en fin deg.
3. Låt vila i kylen i ca 1 timme.
4. Sätt ugnen på 200 grader.
5. Kavla eller tryck ut degen i en pajform.
6. Grädda pajskalet 10 minuter mitt i ugnen.
7. Ta ut pajskalet och sänk ugnstemperaturen till 175 grader.
8. Rör ihop mandelmassa, smör och socker.
9. Rör i ägget och vänd i vetemjöl och kokos.
10. Lägg hälften av bären i pajformen och täck med fyllningen.
11. Fördela resten av krusbären över fyllningen.
12. Strö över kokos.
13. Grädda pajen mitt i ugnen i 25-30 minuter.

Servera med vaniljsås eller vaniljglass.

Recept och foto kommer från matbloggen Mumsfillibaba! Besök den för att få inspiration

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar