Pecan pie


En amerika-inspirerat pajrecept för alla pecannötsälskare. Variera med valnötter - helst om du gillar dem bäst!

Pajskal

150g mjukt Smör
3 dl Vetemjöl
0,75 dl Strösocker
1 nypa Salt

Fyllning
2,5 dl Ljus Sirap
2,5 dl Farinsocker
2 tsk Vaniljsocker
1 nypa Salt
2 tsk smält Smör
3 Ägg
4 dl Pekannötter
Gör så här

Pajskal
1. Blanda ihop alla ingredienser till en fin och jämn deg.
2. Tryck ut degen i en pajform.
3. Nagga pajskalet och blindbaka det genom att täcka det med aluminiumfolie och sedan fylla botten med torkade ärtor/bönor.
4. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader, ca 10-15 min.
5. Lyft bort aluminiumfoliet och låt pajskalet svalna.

Fyllning
6. Rör ihop sirap, socker, vaniljsocker och salt.
7. Vispa i smör, ägg och pecannötter.
8. Häll smeten i pajskalet och grädda i 175 grader, ca 50 minuter.
Om pajen börjar bli lite väl färggrann, täck över den med aluminiumfolie.

Låt pajen få sätta sig i kylskåpet över natten, då blir den extra seg och kladdig!


Recept och foto kommer från Jennie Benjaminsons blogg Kalasgott


Jennie Benjaminson har gett ut kokboken Kalasgott. Klicka på bilden för att komma till Adlibris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar