
Denna pepparkakskryddade pumpapaj är jättegod. Den är gjord på pumpapuré och har du ingen färsk pumpa går det att köpa pumpapuré bland välsorterade livsmedelsbutiker.
pajdeg:
3 dl vetemjöl
100 gram smör
½ dl vatten
1 msk socker
½ tsk bakpulver
fyllning:
en medelstor pumpa eller 5 dl pumpapuré
4 ägg
2½ dl vispgrädde
1½ dl socker
3 tsk pepparkakskrydda
garnering:
tranbär eller lingon
1. Blanda alla ingredienser till pajdegen och tryck ut den i en pajform med löstagbar kant. 2. Förgrädda i cirka 10 minuter i 160 grader.
3. Skär pumpan i kuber och koka den mjuk (tar ungefär 5-10 minuter) i vatten.
4. Häll av och mixa den till en jämn puré med stavmixer (alternativt köp färdig puré på burk). 5. 5. Mät upp 5 dl av purén och vispa ner ett ägg i taget.
5. Vispa ner grädden och blanda i socker och kryddor.
6. Häll blandningen i pajskalet och grädda cirka 50-60 minuter i 160 grader, tills smeten ”stannat”.
Låt svalna och dekorera med tranbär eller lingon.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar