Teas ananaspaj


Om du har en burk krossad ananas hemma kan du tillsammans med crème fraiche göra denna goda paj. Lyxvarianten är att lägga bitar av färsk ananas på pajen vid serveringen.

pajdeg:

150 g smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

.
fyllning:
2 dl crème fraiche
1 dl socker
2 msk vaniljsocker
250 g krossad ananas
1 ägg

1. Blanda samman ingredienserna till pajdegen och tryck ut degen i en pajform.
2-. Förgrädda den i 175 grader i cirka 10 minuter.
3. Rör under tiden ihop ägg, crème fraiche, socker och vaniljsocker och blanda därefter ner det avrunna ananaskrosset.
4. Bred ut fyllningen i pajskalet och grädda pajen ytterligare 20 minuter i 175 grader.

Therésia Erneborg är en av Sveriges bästa matkreatörer när det gäller desserter och annat sött till kaffet. Hon har gett ut boken Söta saker på Gullers förlag - en bok som är att rekommendera. Gillar du hennes pajer ska du definitivt köpa boken.


Klicka på boken för att komma till Adlibris nätbokhandel

Recept och bild kommer från hennes blogg Söta saker

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar