
Med denna färgsprakande dessertpaj gör du succé bland dina gäster. Pajen är glaserad med apelsinmarmelad och har stelnat i kylskåpet. Välj frukter och bär efter tycke och smak. Denna paj är gjord på banan, jordgubbar, mandariner på burk, kiwi och bigarråer.
Pajdeg:
100 g smör
2 1/4 dl vetemjöl
1/4 tsk bakpulver
1/4 dl socker
Fyllning:
3 dl grädde
2 dl crème fraiche (lättvarianten går bra)
1 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
Blandad frukt och bär att garnera med
1 dl skalfri apelsinmarmelad
1 msk vatten
1. Blanda ihop ingredienserna till pajdegen, tryck sedan ut degen i en pajform.
2- Grädda i ugnen i 200° ca 10-15 minuter.
4. Låt kallna.
5. Vispa grädden hårt, blanda i florsocker, vaniljsocker och crème fraiche.
6. Bred ut röran i pajskalet.
7. Garnera med frukt/bär tätt så att inte gräddblandningen syns.
8. Smält apelsinmarmeladen och vattnet i en kastrull på svag värme.
9. Skeda och pensla marmeladen över frukten.
10. Låt pajen stelna i kylskåp.
Servera med vaniljglass.
Recept och bild kommer från Vegoinspirera
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar