Jordgubb- och nektarinpaj


En smulpaj med muscovadosocker som bara smälter i mun. Det är också väldigt lätta att göra.

1,5 dl havregryn
100 g rumsvarmt smör
1/2 dl ljust muscovadosocker (farin går nästan lika bra)
1 dl vetemjöl
4-5 nektariner
2 dl jordgubbar

1. Skär jordgubbar och nektariner i slarviga bitar och lägg ut i en smord form.
2. Blanda samman smör, socker, mjöl och havregryn med fingrarna till en smulig massa.
3. Bred ut smuldegen över frukten.
4. Grädda i175 grader i ca 30 minuter.
5. Servera med glass, grädde eller vaniljsås.

Therésia Erneborg är en av Sveriges bästa matkreatörer när det gäller desserter och sött saker till kaffet. Hon har gett ut boken Söta saker på Gullers förlag - en bok som är att rekommendera. Gillar du hennes pajer ska du definitivt köpa boken.


Klicka på boken för att komma till Adlibris nätbokhandel

Recept och bild kommer från hennes blogg Söta saker

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar