Sable breton paj med björnbär

Sable breton är en fransk mördegskaka som kan användas som pajskal. Kakan kommer ursprungligen från Bretagne. Fyll bottnen med vaniljvispgrädde och garnera med bär.

80 g äggula (ca 4 st)
160 g socker
225 g vetemjöl
15 g bakpulver  
210 g mjukt smör
3 g salt

DAG 1
1. Vispa äggulorna och socker till en porös smet.
2. Sikta mjöl och bakpulver och rör ner med slickepott lite i taget. Degen blir torr och smulig.
3. Knåda in smöret i degen och tillsätt sedan saltet.
4. Låt vila i kylen i 24 timmar.

DAG 2
5. Sätt ugnen på 140 g
6. Tryck ner 400 g av degen i en pajform och grädda den i 40-45 min.
7. När du tagit ut pajen ur ugnen ska du skapa kanter på den genom att trycka hårt med en plattbottnad skål.
8. Spritsa med vaniljvispgrädde eller vaniljkräm och dekorera med färska bär.

Receptet kommer ursprungligen från boken Den franske bagaren  av Sebastien Bodet

1 kommentar:

  1. Hej, Jag heter John från Fooduel.com. Det är en plats där användarna röstar recept
    1 till 10.

    Det finns en rangordning av de bästa recepten och en profil med dina röstat recept. Varje recept har en länk till bloggen som tillhör receptet. På så sätt kommer du att få trafik till din blogg

    Det är enkelt, snabbt och roligt. Det bästa fotot recept kommer att vara här.

    Jag inbjuder dig att komma in, lägg till din blogg och ladda ett recept med en fin bild.

    Vi skulle älska att du deltar med några recept som. Look Amazing!


    Vänlig hälsning,


    http://www.Fooduel.com

    SvaraRadera