En underbar chokladpaj, så mjuk och len att den bara smälter i munnen!
Pajskal:
5 dl mjöl2 msk kakao
140 g smör
2 msk socker
2 msk kallt vatten
Fyllning:
175 g smör, rumstemperatur3 dl brunt socker
2 dl socker
4 ägg, lätt vispade
4 msk kakao
150 g mörk blockchoklad, smält
3 dl grädde
Garnering:
3 dl grädde, vispad-Riven choklad
pajdeg
1. Sätt ugnen på 190 grader.
2. Sikta ihop mjöl och kakao i en skål.
3. Arbeta in smöret till en smuldeg, tillsätt därefter vatten och arbeta ihop degen.
4. Kyl i 15 min.
5. Tryck ut degen hela vägen upp på kanterna i pajformen och pricka massa hål över hela botten med en gaffel,
6. Grädda i 15 min.
fyllning
7. Rör ihop smör och vitt och brunt socker i en skål.
8. Rör ner kakao och ägg (en i taget), och sedan den smälta chokladen och grädden.
9. Häll fyllningen i pajskalet.
10. Sänk ugnen till 160 grader och sätt in pajen och grädda i 45 min
11. När pajen kallnat bred vispade grädde över hela pajen och strö sedan över riven choklad.
Recept och foto kommer från bloggen BakPassion
Receptet kommer ursprungligen från Två systrars söta : 170 frestelser från The Cookbook Café av Lisa och Monica Eisenman
>> Läs mer om Mississippi Mud Pie på eng. Wikipedia
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar