
Den här underbart somriga pajen är gjord på saskatoonbär. Saskatoonbär smakar lite som en blandning av vinbär och trädgårdsblåbär. Har du inte Saskatoonbär kan du experimentera med andra bär.
1 ägg
1 dl socker
4 dl mjöl
1 tsk bakpulver
150 g smör
Saskatoonbär
1 burk lime-vitchoklad kesella/kvarg (du kan också göra en egen kesella-blandning)
1 ägg
1. Vispa ägg och sockert pösigt.
2. Blanda i mjölet och bakpulvret.
3. Tillsätt till sist det smälta smöret.
Om degen är för smörig kan du tillsätta lite mjöl.
4. Tryck ut pajbottnet i en form med löstagbarakanter och nagga skalet med en gaffel.
5. Blanda kvargen med ett ägg och häll ut i pajskalet.
6. Strö över saskatoonbär.
7. Grädda i 175 grader i ca. 15 minuter.
Servera med en klick vaniljglass.
Recept och bild kommer från Tortelina
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar