Saskatoon-lime paj


Den här underbart somriga pajen är gjord på saskatoonbär. Saskatoonbär smakar lite som en blandning av vinbär och trädgårdsblåbär. Har du inte Saskatoonbär kan du experimentera med andra bär.

1 ägg
1 dl socker
4 dl mjöl
1 tsk bakpulver
150 g smör

Saskatoonbär
1 burk lime-vitchoklad kesella/kvarg (du kan också göra en egen kesella-blandning)
1 ägg

1. Vispa ägg och sockert pösigt.
2. Blanda i mjölet och bakpulvret.
3. Tillsätt till sist det smälta smöret.
Om degen är för smörig kan du tillsätta lite mjöl.
4. Tryck ut pajbottnet i en form med löstagbarakanter och nagga skalet med en gaffel.
5. Blanda kvargen med ett ägg och häll ut i pajskalet.
6. Strö över saskatoonbär.
7. Grädda i 175 grader i ca. 15 minuter.

Servera med en klick vaniljglass.

Recept och bild kommer från Tortelina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar