Knaprig äppelpaj


Detta är en smulpaj med hasselnötter och kanel. Nötterna och havregrynen gör att pajen blir knaprig. Pajen blir bäst på lite syrligare äpplen.

6-7 små äpplen
½ dl grovhackade hasselnötter
2 msk socker
½ tsk kanel

1½ dl havregryn
1½ dl vetemjöl
3 msk socker
100 gram smör

1. Skala och skär äpplena i skivor och lägg dem i en smord form.
2. Strö över hackade hasselnötter, socker och kanel.
3. Blanda samman rumsvarmt smör med havregryn, mjöl och socker och smula ut över äppelskivorna.
4. Grädda i 200 grader i 20-25 minuter.

Servera tillsammans med hemlagad vaniljglass eller vaniljsås.

Therésia Erneborg är en av Sveriges bästa matkreatörer när det gäller desserter och sött saker till kaffet. Hon har gett ut boken Söta saker på Gullers förlag - en bok som är att rekommendera. Gillar du hennes pajer ska du definitivt köpa boken.


Klicka på boken för att komma till Adlibris nätbokhandel

Recept och bild kommer från bloggen Söta saker

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar