Smulpaj med rabarber


Smulpaj på rabarber är en riktig klassiker under försommaren. Om man hälften grahamsmjöl i degen får man en lite nötigare karaktär på pajskalet.

1 ½ dl vetemjöl
1 ½ dl grahamsmjöl eller havregryn
½ - ¾ dl socker
125 g smör (inte margarin…)

500 g rabarber, i bitar
½ dl socker (eller mer om rabarberna är riktigt sura)
1-1½ msk potatismjöl

1. Sätt ugnen på 200 º.
2. Blanda mjöl, socker och smör till en smulig massa.
3. Fördela rabarberbitarna i botten på en pajform.
4. Blanda socker och potatismjöl och strö över frukten.
5. Smula över degen. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.
6. Servera tillsammans med vaniljsås eller glass

Recept och foto kommer från en riktig foodie. Besök matbloggen Remsans Bistro

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar