En smulpaj som får lite av knäckkaraktär eftersom smör, grädde och sirap kokas upp före det man rör ner havregrynen och de andra torra ingredienserna
till form på 30x30 cm
150 g smör
1 dl vispgrädde
½ dl sirap
500 g rabarber, i bitar.
2 ½ dl fiberhavregryn
2 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 tsk bakpulver
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Lägg rabarberbitarna i en pajform.
3. Smält smöret i en kastrull och rör i vispgrädde och sirap.
4. Koka upp.
5. Blanda i hop vetemjöl, fiberhavregryn, strösocker samt bakpulver.
6. Rör ner de torra ingredienserna i smörblandningen.
7. Rör i hop till en jämn smet och häll över rabarberna.
8. Grädda i 30-35 minuter tills pajen fått färg och en knäckig yta.
Servera med vaniljsås eller glass.
Recept och foto kommer från en riktig foodie. Besök matbloggen Remsans Bistro
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar