Äpplepaj med marängtäcke



Äpple blandat med kanel och ingefära i en paj med ett täcke av maräng. Mums!
Pajskal
1 dl socker
2 dl vetejöl
1 tsk bakpulver
100 gr smör, smält

Fyllning
4-5 äpplen i tunna klyftor, gärna lite hårda och syrliga
0,5 dl socker
1 msk vaniljsocker alt. vaniljpulver

1 msk potatismjöl
Mald kanel och ingefära
Marängtäcke
2 äggvitor
1 dl socker
Pajskal
1. Blanda de torra ingredienserna och häll sist över smöret.
2. Arbeta snabbt ihop degen och låt den vila i plastfolie i kylskåp en stund.
3. Sätt ugnen på 200 grader.
4. Tryck ut degen i en pajform och lägg ner äpplen blandade med lite kanel och ingefära.
5. Grädda pajen i ca 25 minuter, äpplena ska nästan vara färdiga.
Maräng
6. Vispa en tjock maräng som inte rinner ut skålen när man vänder på den,
7. Ta ut pajen ur ugnen och bred marängen över och ställ in i ugnen igen.
8. Det är färdigt när marängen känns torr och har fått färg.

Extremt gott med vanlig vaniljglass till!
Recept och bild kommer från Sockertrollets blogg Besök den - hon har många goda recept på cupcakes, macarons mm

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar