Frasig rabarberpaj med smultäcke, valnötter och mörk choklad


Rabarbersmulpaj går att variera i oändlighet. Vad sägs om denna försommarpaj med valnötter och mörk choklad.

3 dl vetemjöl
1 ½ dl strösocker
1 tsk bakpulver
1 krm salt
150 g smält smör

500 g rabarber, i bitar
1 dl strösocker
1 msk potatismjöl

Smultäcke:
1 dl valnötter, grovhackade
1 dl vetemjöl
½ dl strösocker
75 g smör
50 g mörk choklad

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Blanda de torra ingredienserna till pajdegen i en skål, häll över det smälta smöret och blanda ihop till en deg.
3. Tryck ut i en pajform (26 cm i diameter).
4. Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
5. Blanda rabarberbitarna med socker och potatismjöl, fördela i pajskalet.
6. Smula ihop allt till smultäcket utom den mörka chokladen, blanda i den sist.
7. Strö smultäcket över rabarberbitarna.
8. Grädda i 35-40 minuter.

Avnjut pajen ljummen med glass eller vaniljsås.

Recept och foto kommer från en riktig foodie. Besök matbloggen Remsans Bistro

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar